MŰFŰ ÁRUHÁZ – MŰFŰ OUTLET WEBSHOP 

BLOG

BLOG bejegyzéseink

Hogyan tudsz a műfüvön spórolni? Műfű vásárlás előtt végezz alapos kutatómunkát. Ma már NEM EGYSZEREPLŐS a műfű piac.

Hogyan tudsz a műfüvön spórolni? Műfű vásárlás előtt végezz alapos kutatómunkát. Ma már NEM EGYSZEREPLŐS a műfű piac.

Ebben a nehéz gazdasági helyzetben sem kell lemondanod a gondozásmentes kert adta örömről! Sőt még spórolni is tudsz, (akár 2.000-3.000Ft-ot / m2) ha körültekintően döntesz!

Tény, hogy a mai világban kétszer is érdemes meggondolni, hogy mennyit adunk ki akkor, ha eldöntöttük, gondozásmentes pázsit lesz az, amit a kertben telepítünk. A döntés kiváló, hiszen már a folyamatosan jelentkező öntözőrendszer karbantartási, tápoldatok, felülvetés, fűnyíró benzin / dízel költségét megspóroltad. A pénz mellett pedig nem kevés időt, és energiát is megtakarítasz akkor, ha a gondozásmentes pázsit vásárlása mellett döntesz. Sőt! elfelejtheted a magas víz számlát is, hiszen többé már locsolnod sem kell. Ezenfelül a, plusz eszközök, azok karbantartási díját is már a zsebedben érezheted. De számos más előnye is van a műfű vásárlásnak.

Na de a lényeg! Hogyan tudsz a műfüvön spórolni úgy, hogy az NE menjen a minőség rovására?

Erős KUTATÓMUNKÁT és valódi műfű TESZTEKET kell végezni, hogy TE MAGAD el tudd dönteni a piacon megtalálható műfüvek közötti különbségeket. Már ha vannak!

Hiszen miért vásárolnál holland – belga – prémium mű pázsitot drágábban, mint muszáj lenne? Hidd el, nincs új a nap alatt, a műfű, az műfű!

Tipp: Légy körültekintő, és kérj további, HITELES információt, hogy mégis mitől jobb az a műfű, amit annak állítanak?

Egy kis előzetes útmutató műfű vásárlás előtt, amire biztos nem lehet hivatkozni, hiszen azok csak tények, nem pedig egyedi jellemzők:

  • C/S/W shape? = C/S/W alakú szálak, mely típustól függően MINDEGYIK műfűben megtalálhatóak, egyszerű leíró tulajdonság.
  • Kutya-, gyerekbarát? = A piacon kapható, kültéri szálas műfüvek MINDEGYIKE az.
  • 10-15 év élettartam? = Aki valóban európai minőséget árul, MINDEGYIK műfűre jellemző ez az élettartam, hiszen EU-s standardok szerint gyártódnak.
  • Memória szálak=gyors alakvisszanyerő képesség, mely a műfű anyagából (PE &PP keveréke), azonnal adódik.

Tény, hogy vannak típusok, melyek erősebb szálszerkezettel bírnak, így kevésbé hajlamosak a lelapulásra. Nálunk a Műfű Outlet Kft.-nél ilyenek a STRONGHOLD®️holland prémium műfű kollekció tagjai, melyre a piacon egyedülálló 8+2 év garanciát is adunk! Mindezt, nem túlárazva, hanem REÁLIS, ha úgy tetszik, OUTLET ÁRON adjuk!

Ma már szerencsére nem egy szereplős piac a műfű piac, így neked sem egy szereplőhöz, termék típushoz kell ragaszkodnod!

Gondold meg, próbáld ki, hasonlítsd össze, és TESZTELD A MŰFÜVET! KÉRJ BELŐLE MINTÁT, és a SAJÁT tapasztalatod, és benyomásod szerint dönts!

#műfűoutlet#azeredeti#stronghold#műfű#olcsón#belgapázsit#prémiumpázsit#hollandpázsit#terasz#kert#otthon#kertépítés#bau#építkezés#dekor#lakberendezés#kültér#exterior#teszt#minta#ingyenes#áruház#shop#online#outletár#akció#nemcsakmarketing#reálisár#ötlet#inspiráció

Műfű teraszra , térkőre , betonra vagy erkélyre. Hogyan kell lerakni a műfüvet? (HELYESEN!)

Műfű teraszra , térkőre , betonra vagy erkélyre. Hogyan kell lerakni a műfüvet? (HELYESEN!)

Műfű teraszra , térkőre , betonra vagy erkélyre történő telepítése esetén a következőket feltétlenül be kell tartani:


A felületnek megfelelő vízelvezetéssel kell rendelkeznie az esetleges hibákat, ki kell javítani. (Pl.
Repedéseket, fugákat feltölteni, mert idővel a használat során átüthet a műfű felületén az
egyenetlenség.)

A műfű telepítése csak akkor kivitelezhető, ha jelenleg nem áll meg a víz sehol, nincsenek felületi egyenetlenségek. Egyéb esetben a műfű alatti terület idővel bepenészedhet, beposhadhat. Illetve a
felületi egyenetlenségek átüthetnek a műfüvön, ezzel rontva az összképet. Továbbá a nem megfelelő telepítés a műfű
hátoldalának sérülését, idő előtti kopását is okozhatja.


Sajnos számos műfű telepítés videó és lerakási útmutató hirdeti, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy TILOS geotextilt tenni a műfű alá! (Ez sem a teraszon sem a kertben nem megfelelő lépés!) Ennek oka, hogy a kültéri műfű szőnyeg perforált, vízelvezető hátoldallal rendelkezik. Ha lezárjuk a nylon anyaggal a műfű alatti felületet, az alépítményt is feleslegesen készítettük el. Nem csak a szellőzést gátoljuk meg, de a műfű alatti terület be is penészedhet a nem megfelelő (azonnali) vízelvezetés miatt. Nagyon sok bosszúságot spórolhatunk meg azzal, ha erre odafigyelünk és a műfű szakszerű telepítés szerint történik meg.

Műfű lerakása térkőre


Tipp: Amennyiben sima beton a felület, akkor javasoljuk beton impergnáló folyadékkal átkenni a felületet. (Kapható a nagyobb barkácsáruházakban!)

További hasznos tippek, tanácsok műfű ragasztása, betonra vagy térkőre történő lerakása esetén:


Tilos a műfüvet “telibe” leragasztani. Nem kötelező a ragasztás, ha szélek megfelelően “súlyozva”
lesznek. Pl. Kaspókkal, kerti bútorokkal…stb. De ajánlott, hiszen hosszú távon óvja a műfű széleit a ragasztás. A telepítést, és a ragasztást a vízelfolyás irányával megegyezően (!!!) kell elvégezni. Tilos a
műfüvet a vízelfolyás irányára keresztbe fektetni. A szálirány megegyezzen vízelfolyás irányával!! A
ragasztást SZAKASZOSAN a széleken, min. 20cm szélesen ragaszt, 20cm kimarad, hogy tudjon
szellőzni, elfolyni a víz. El kell kerülni, hogy egy öblöt (zárt keretet) készítsünk.

A tökéletes illesztés és ragasztás elérése érdekében használjuk a speciális, kültéri UV- és fagyálló műfű ragasztót. (Kapható a mufuaruhaz.hu webáruházban!)

Tipp: Nézd meg youtube-on a műfű telepítés videót és a Műfű Kisokos-t! Töltsd le a mufuaruhaz.hu weboldaláról a
takarítási tippek útmutatónkat!

Műfű illesztése. Hogyan kell illeszteni a műfüvet? Elakadtál? Olvasd el a következő blog bejegyzésünket.

Válaszd Te is a valódi prémium minőséget, válaszd az EREDETI Műfű Outlet Kft-t. Műfű Webshop Webáruház Outlet www.mufuaruhaz.hu

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVásárlás