GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Műfű telepítéssel kapcsolatban

u

Hogyan kell szakszerűen telepíteni a műfüvet?

Erről bővebben, a Telepítés – DIY útmutató menüpontban olvashatsz.  

 

u

Lehet-e csak homokra telepíteni a műfüvet?

Csak homokra nem szabad a műfüvet telepíteni. Habár a vízelvezetése megfelelő lesz, de a kellő stabilitást, alapot nem adja meg. Az alap idővel megsüllyedhet, és a mű gyepszőnyeg a tetején pedig ezáltal sérülhet. Ez főleg igaz akkor, ha nagyobb forgalomnak van kitéve a műfűvel borított terület. A homok, azaz az apró szemcseméretű poros murva ami ált. 2 – 5mm- es a teljes rétegrend befejező rétegére kell, hogy kerüljön, mint szintező, és vízelnyelő réteg. De további infót a műfű telepítés menüpontban olvashatsz a műfű szakszerű telepítésével kapcsolatban. 

u

Miért szükséges a széleket leragasztani?

Amennyiben a lefedni kívánt terület nagyobb, mint 20m2, a műfű szakszerű telepítéséhez elengedhetetlen a kerti szegély mentén, egy ún. belső beton/műanyag vagy fém szegély kialakítása is.  A műfű szőnyeg széleit ehhez a kb. 8-10cm vastag szegélykerethez kell, a speciális kültéri fagy- és UV álló műfű ragasztóval leragasztani. Ez pláne igaz, ha kutyás udvarba kerül a műfű. Mindig a szélek a legsérülékenyebbek. A kutyus is itt tudja megkezdeni a “rombolást”. Ha nem fér a szélekhez, nem fog kárt tenni benne. Ezenfelül, – ellentétben azzal, amit sok más műfű forgalmazó állít -, 20m2 felett már NEM elegendő csak a műfű tüskével való rögzítés. Rövid ideig lesz szép a látvány, az előbb említett okok miatt, hamar bosszúsak lehetünk akkor, ha kihagyjuk a szélek ragasztását, és azt tapasztaljuk, hogy a tűzések között fel púposodik a műfű széle, esetleg elmozdul a felületről. Aki ért a műfű telepítéséhez, és / vagy tartósan szép eredményt szeretne elérni, nem fogja kihagyni ezt a lépést, nem is dobunk ki sok pénzt az ablakon, ha őt bízzuk meg a telepítéssel. 

u

Olcsóbb a műfű telepítés ára, ha magam csinálom?

Sőt! Sokkal kedvezőbb lesz! A mai műfű lerakás és telepítés árak mellett egyáltalán nem meglepő, ha elgondolkodunk azon, hogy nem csak a telepítést, de talán érdemes lehet akár a műfű beszabását és illesztését is magunk megcsinálni. Sem a műfű beszabása sem pedig a műfű illesztése nem nehéz feladat, csak be kell tartani a műfű telepítési útmutatóban leírtakat. Ezenfelül érdemes több helyről is árajánlatot kérni, és összehasonlítani a legfontosabbakat, melyek a következők: Műfű árak , műfű telepítés munkadíja, lerakáshoz szükséges anyagok (murva ára , vakondháló ára, geotextil ára, műfű rögzítő tüske ára, műfű öntapadós illesztő szalag ára, kültéri műfű ragasztó ára) a műfű telepítésre kapott garanciaidő, valamint a műfűre vonatkozó garanciális idő. (TERMÉK és UV garancia ideje). Ez a Műfű Outlet Kft.-nél egyedülállóan magas a STRONGHOLD holland prémium pázsit kollekció esetében,  8 év!

u

A műfű alá kell a geotextíl?

NEM!  Nem győzzük hangsúlyozni, hogy TILOS a műfű alá közvetlenül geotextíliát rakni. (Sajnos több olyan műfű lerakása videó terjeng a youtube-on, ami az ellenkezőjét mutatja be, ne higgyünk az ott látottaknak!) Ez igaz a műfű teraszra történő telepítése esetén is! Ne higgyük el, ha azt állítják, “ettől majd puhább lesz ”. Egy kb 2mm-es anyagtól semmi nem lesz puhább. És csak teret adunk annak, hogy a műfű bepenészesedjen, begombásodjon. Ezenfelül a műfű hátoldalán a vízelvezető pontokon keresztül nem csak a víz folyik el, hanem a kellőképpen szellőzik is alatta a terület. A geotextília nem csak a gyomosodást, de a vízelvezetést, szellőzést is meggátolja. A DIY műfű telepítés menüpontban olvashatsz bővebb információt a műfű szakszerű lerakásával kapcsolatban. 

u

Nem fogja a kutya szétszedni? Kikaparni?

Amennyiben betartjuk műfű telepítési útmutatóban foglaltakat, akkor nem fogja szétszedni, hiszen nem lesz vakond többet a kertben, nincs indok, amiért ásnia kellene. (Kivétel a terrier típusú kutyák, rájuk nem tudunk garanciát vállalni. 🙂 ) Az általunk forgalmazott gondozásmentes holland  pázsit mindegyike kutyabarát, tehát a műfű szálai nem ragasztva, hanem tűzve vannak a hálóval erősített latex hátoldalba. Egyes típusok viszont (műfű nagyobb testű kutyusok esetében) úgy vannak kifejlesztve, hogy még az ilyen nagy megpróbáltatásoknak is ellenálljon. Ezeket a nagytestű kutyáknak ajánlott kutyabarát holland pázsitokat erre a linkre kattintva tudod megvásárolni.

u

Mennyibe kerül a műfű telepítés? Műfű ár?

A holland műfű ára és műfű telepítésének ára több tényezőtől függ, melyet érdemes előzetesen átbeszélnünk akár egy árajánlat kérés keretében, akár csak egy egyszerű kapcsolatfelvétel után, hiszen egy hosszútávú befektetésről van szó akkor, amikor a holland pázsit lerakása mellett döntünk. De a műfű telepítés ára kertbe leginkább a helyszíni felmérés után kerülhet pontos meghatározásra. Műfű teraszra történő telepítése esetén sokkal kedvezőbb lerakási árakkal kalkulálhatunk. Egy biztos, hogy a műfű árak nálunk, a Műfű Outlet-nél kedvezőek, folyamatos műfű akciókat tudunk biztosítani mindaddig, amíg teljesítjük a holland műfű gyár felé is az elvárásokat. Érdemes kihasználni, és reális áron vásárolni akár prémium pázsitot is, amint megtehetsz akár a Műfű Áruház – Műfű Outlet webshop- ban.

u

Hogyan telepítsük a műfüvet?

Tartsd be a műfű telepítési útmutatóban foglaltakat, melyet webáruházunkról is letölthetsz, és hidd el nem lesz gond! De amennyiben bármilyen kérdésed lenne a műfű lerakásával kapcsolatban, keress meg minket, és szívesen válaszolunk!

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

A műfű tulajdonságaival kapcsolatban

u

Mi újság a műfű felmelegedésével kapcsolatban?

A műfűre, mint kültéri burkolat kell tekinteni, így is viselkedik. Akár egy térkő, wpc vagy beton burkolat. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt egy tartós, és strapabíró kültéri burkolatot szívesen megvásárolunk. Viszont mivel kültérre vásároltuk, így ebből adódik, hogy ha tartósan napsugárzás éri, a műfű is fel fog melegedni. De sokkal kevésbé, mint a térkő, beton vagy akár a homok. Az általunk forgalmazott STRONGHOLD pázsitok már az új generációs műfüvekhez tartoznak, a kifejlesztésük során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szálszerkezetek inkább visszaverjék napfényt, semmint elnyeljék azt. Tehát az olyan szintű felmelegedéstől, hogy égési sérülést okozna, egyáltalán nem kell tartani. Amilyen gyorsan felmelegedett, olyan gyorsan le is fog hűlni. Extrém hőség esetén érdemes kerülni a mezítláb történő kint tartózkodást a műfüvön, esetleg az erős  napsütésben, amikor extrém az UV sugárzás  is hasznos, ha kiteszünk egy-egy árnyékolót, vagy átlocsoljuk a területet, ha mindenképp nagy melegben szeretnék kimenni, de ezen kívül más teendő nincs. Ne féljünk tőle, higgyétek el sokkal esztétikusabb, és szebb látvány fog nyújtani az egész évben zöld műfű, mint mondjuk az egysíkú wpc vagy szürke beton burkolat. 

u

Mitől kutyabarát a műfű?

A Műfű Outlet Kft. kínálatában megtalálható összes holland pázsit kutyabarát. A műfű szálai a hátoldalba tűzve vannak, nem pedig ragasztva, a kutyus sem tudja kikaparni. Viszont különbséget kell tenni akkor, hogy kis- vagy nagy testű kutyának keresünk műfüvet. Kis testű kutya esetében elég a vékonyabb, 30mm-es műfű is, melynek a szálai nem olyan erősek, de egy nagy testű kutya esetében már szívesebben ajánljuk a vastag műfű telepítését, ez konkrétan a 35mm – 40mm-es műfű pázsitokig érvényes. A műfüvek szálmagassága ebben az esetben a legoptimálisabb ahhoz, hogy könnyen takarítható legyen a műfű.

u

Mitől gyerekbarát a műfű?

Az általunk forgalmazott új generációs műfüvek mindegyik gyerekbarát szálszerkezettel bír, ami annyit jelent, hogy a műfű szálai a hátoldalba tűzve vannak, nem padig ragasztva, szinte kitéphetetlenek. Illetve a taposás álló STRONGHOLD holland műfű szálszerkezete memória szálas, tehát intenzív játék során is hamar regenerálódik majd. Nyugodtan játszhat a gyermekünk rajta, akár egy kismotorral is. Természetesen a már a belépő kategóriás, akár a 30mm-es Wonder műfű is gyerekbarát, de intenzív használat mellett, inkább a vastag műfű az ajánlott, mely az erősített gyökérzóna mellett, garantáltan taposás álló műfű. Ezeket a termékeket, erre a linkre kattintva tudod megvásárolni az eredeti Műfű Outlet Webáruház-ból. 

u

Megéri a műfű vásárlás mellett dönteni?

Igen! Ahhoz, hogy szép, egységesen zöld gyep legyen a kertben, rengeteg vízre van szükség. Ha a műfű vásárlás mellett döntünk (kattints a linkre, és olvass a műfű előnyeiről), akkor ezzel a feleslegesen ellocsolt víz árát megspóroljuk. Továbbá nem elég csak locsolni a gyepet, gyepszőnyeget, azt folyamatosan táplálni is kell. A tápoldatok pedig drágák, emellett pedig az öntözőrendszer kiépítése és karbantartása sem két forint, tehát még több pénzt spórolunk azzal, ha a mű gyepszőnyeg vásárlása mellett tesszük le a voksunkat. Számításaink szerint ha egy reális áron kapható, prémium pázsit mellett döntünk is,  melynek az élettartama akár 15-20 év is lehet, (Pl. a Prémium 30mm-es prémium műfű ára 5.990Ft/m2), akkor az mindössze 3 év alatt megtérül. De további akciós gondozásmentes holland pázsitot találhattok a Műfű Outlet Kft. kínálatában, természetesen outlet áron!

u

Ugye a műfű nem káros az egészségre?

Az eredeti Műfű Outlet, Műfű Outlet Kft. által forgalmazott műfű pázsitok mindegyike garantáltan károsanyagmentes, minden az Európai Unió által előírt szigorú egészségvédelmi szabályozásnak megfelelnek. Ezért is használják a környezetbarát logo-t, mert nem csak a gyártás során fektetnek nagy hangsúlyt a környezetvédelemre, hanem magát a terméket is úgy gyártják, hogy az ezeknek a szigorú minőségbiztosítási rendszereknek megfeleljen. Számunkra ez kiemelkedően fontos, hogy csak olyan műfű gyártóval kerüljünk kapcsolatba, aki nem „szemetet” gyárt. Ezért is nagyon fontos tudni, hogy az általunk forgalmazott műfüvek, 100% holland gyártásúak, tehát a fonaltól kezdve a hátlapig, minden. Eredendően NEM kínai műfű!

u

Hogyan kell takarítani, tisztítani a műfüvet?

A műfű takarítása nagyon egyszerűm de javasoljuk, hogy ha a műfű teraszra került telepítésre akkor használjuk a minőségi műfű seprűt, kutyás udvar esetén pedig inkább az elektromos műfű takarító gépet. Mindkét műfű takarításához szükséges eszköz jó áron megvásárolható a Műfű Outlet Webáruház -ban. Ezenfelül javasoljuk, hogy tartsátok be a Műfű Takarítási Tippek Útmutatóban foglaltakat is, melyet ingyenesen letölthettek oldalunkról.

u

Olcsó műfű? Prémium pázsit? Mitől?

Erre a kérdésre a műfű blog oldalunkon található első bejegyzésünkben olvashatsz bővebben. Ezenfelül röviden pedig: nem attól prémium a műfű, mert rámondják, hogy prémium. Ma már számos műfű forgalmazó cég megtalálható a piacon, így érdemes körültekintően szétnézni és utána dönteni a műfű vásárlás mellett. De! Arra is figyeljünk, hogy egy bizonyos ár alatt már biztosan nem kapsz prémium műfű pázsitot. Nálunk, a Műfű Outlet Shop-ban a prémium pázsit ára 5.390 Ft/m2-től már vásárolható, 10 év garanciával!

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Üzletmenettel kapcsolatban

u

Hol található az üzlet?

Cégünk, az eredeti Műfű Outlet Kft. ellentétben a korábbi évekkel, 2021-től már csak online kereskedelemmel foglalkozik, már nincs fizikai üzletünk. Műfű árakat így a lehető legalacsonyabban tudjuk tartani. Viszont telephelyünkön átvételi pontot működtetünk, így lehetőséget biztosítunk a termékek átvételére is, de kizárólag előre egyeztetett időpontban, minimum 100m2-es rendelés és 100% előre fizetés után. Továbbá ingyenes műfű mintát, erre a linkre kattintva próba csomagot tudsz (sőt, javasoljuk!) rendelni, hogy otthoni környezetben tehesd valódi próbára a műfüvet, végezhesd el az összehasonlítást, ár/érték arány elemzést mielőtt letennéd a voksod valamely, a piacon kapható nagyon olcsó  (általában lelapulós, gyenge minőségű, kevésbé ellenálló) vagy túlárazott (eredeti holland műfüvet nem csak egy Holland gyár gyárt, szerencsére mások is importálhatnak hollandiból származó, valóban magas minőséget képviselő ún. holland pázsit műfüvet.) Dönts a látottak, a tapasztaltak alapján! Tipp: tartsd meg a mintát, amit kaptál, így elkerülheted, hogy becsapjanak azzal, hogy mást kapsz, mint amit a bemutatóteremben vagy az áruházban mutattak! 

u

Mitől ilyen alacsonyak a műfű árak?

,A kizárólag EU-ból érkező, szigorú minőségbiztosítási szempontrendszernek is megfelelő holland vagy belga pázsit kollekció összes tagja közvetlenül a gyárból érkeznek, importőrök, nagykereskedők vagyunk. Továbbá, mivel NEM viszonteladók vagyunk, így kimarad a viszonteladói árrés is. Ezenfelül, nem árazzuk túl a holland mű pázsit-ot, nem vagyunk multicég sem, csak kis  családi vállalkozás, így a kis haszon is elegendő nekünk. Ezenfelül nincs szükségünk ilyen-olyan vezetőre, marketingesre, alkalmazottra, mindent megoldunk mi magunk! Nem költünk fizetett celebekre, nincsenek hatalmas marketing költségek. Vevőink 80%-a ajánlás útján érkezik hozzánk, vagy talál meg minket. Prémium minőségű műfüvet árulunk, reális áron! Ezenfelül a maradék műfű akár további 10%-os kedvezménnyel lehet a tied. Csak kérd el az aktuális készletlistát!

u

Van-e lehetőség házhoz szállításra? Mennyibe kerül? Mi az átfutási idő?

Igen. Habár sajnos ahogyan mindennek emelkedik az ára, a szállítási díjak esetében sincs ez másként. A szállítás díja függ a megrendelt műfű szélességétől, és annak hosszától. (össz súlytól) Ezért minden egyes rendelés esetén egyedi súlyszámítás szükséges.  A webáruházban  a pénztár oldalnál közzé tettük az irányadó műfű szállítási díjakat, de fenntartjuk a jogot arra, hogy a végső szállítási díjra előzetes értesítést adjunk. Tehát mielőtt bármennyit is utalnál, egyeztetni fogunk veled, hogy a rendelt mennyiséghez pontosan milyen összegű szállítási díj tartozik. kérjük, hogy vedd figyelembe, hogy a műfűnek nem csak a szállítása, de az áru kézzel való kezelése is nehezebben megoldott, így a szállítás vidéki cím esetén 1-6 munkanap is lehet. Kérjük megértéseteket, hogy a műfű tekercs eleve túlméretes árunak számít, csak túlméretes áruszállító futár, platós autóval tudja sérülésmentesen kiszállítani. A szállítást az ország bármely területére el tudjuk végezni! Szerződött futár partnereink nagyon rugalmasak, és segítőkészek. 

u

Készleten vannak-e a termékek? Mennyi az átfutási idő?

 Az összes, műfű telepítéséhez szükséges kiegészítő, a műfű takarításához szükséges műfű seprű, és műfű karbantartó, takarító gép készleten van, így akár már 24 órával a rendelésed leadása után nálad lehet a csomag. A műfüvekből a legtöbb 2 és 4  méteres szélességű tekercs van azonnali készleten.  Mivel NAGYKERESKEDŐK vagyunk (közvetlen gyári import!) , így közel 8000m2-es raktárkészletünk van! Ha valamely termékünk esetleg elfogyott akkor az átfutási idő szezonban maximum 2 – 2,5 hét. Amennyiben kiváló minőséget szeretnél vásárolni, megfizethető áron, úgy gondolom megéri kivárni ezt az időt.

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVásárlás