#műfű #felmelegedés #tények #műfűhátrányai #műfűelőnyei


A cikket©️ írta Básty Noémi – Műfű Outlet Kft. 2022.08.17  melyet a www.mufuaruhaz.hu weboldalon is közzé tettünk(A cikk©️ engedély nélküli, jogosulatlan felhasználása, kismértékű átdolgozása,majd közzé tétele más weboldalon szerzői jogokat sért, és azonnali jogi lépéseket von maga után!)

Sok kérdést kapunk az utóbbi időben a műfű felmelegedésével kapcsolatban. Most szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba. (Ahogyan eddig is megszokhattátok, az EREDETI Műfű Outlet Kft. nem hárít, hanem őszintén válaszol az ehhez hasonló nehéz kérdésekre is.)

Tehát az, hogy sokan megkerestek ezen félelmetekkel kapcsolatban,hogy a műfű „forr a napon”, ez tényleg így van-e, nem véletlen.

Egyfelől azért nem, mert ebben az idei évi extrém forróságban sajnos egyre több helyen tapasztalhatjuk azt, hogy annak ellenére, hogy napi 2×-3× locsolunk, trágyázunk, tápoldatozunk, gomba ölőt használunk, nyírjuk a füvet heti többször, mindent kipróbálun, és hiába a sok befektetett idő, pénz és energia, az élő gyep kiszárad, foltos lesz. Persze, hogy elkeserítő ezt megélni.

Továbbá, szerencsére egyre többen jutnak arra az elhatározásra, hogy nem szeretnék ellocsolni az értékes vizet, (legyen az akár a kútvíz, hiszen akkor is ugyan azt a vizet locsoljuk el, csak jelenleg még „ingyen”), csak azért, hogy gyönyörű szép zöld pázsit legyen az udvarban.

Emiatt inkább meggondolják, hogy a műfű (nevezzük azt prémium-, belga-, vagy holland- pázsitnak, egy és ugyan az), egy jó alternatíva lehet az élő gyepszőnyeg kiváltására, és arra, hogy ne kelljen lemondani az egységesen zöld, rendezett kert és gyep látványáról, és emellett tudatos döntést is hozunk, hiszen megszűnik a vízpazarlás.

Természetes az, hogy egy kertész, vagy kertépítő nem fog a műfű mellett kampányolni.

Ennek számos oka van. Ilyen például, hogy nem kell az öntözőrendszert kiépítenie, azt időszakosan karban tartania, beállítania, nem kell heti 2x kijárnia füvet nyírni, tápoldatozni,szellőztetni, műtrágyázni…(ami nem környezettudatos cselekedet). Tehát a gondozásmentes mű gyepszőnyeg választása után (melynek bekerülési értéke ált. 3 év alatt megtérül), ezekért nem tud pénzt elkérni, így nem is áll érdekében, hogy a műfűre, mint alternatív megoldás tekintsen. Így nem meglepő, ha néhányan lejárató kampányba kezdtek, és ezt szó szerint így terjesztik a neten, hogy a „műfű forr a napon”. Ez természetesen így nem igaz.

Tény, ami tény – és büszkén állítom, hogy szinte egyedüliként a magyar műfű piacon A Műfű Outlet Kft. az, aki a műfű hátrányairól is mindig őszintén beszél – , hogy extrém hőségben egy kültéren használt, műanyagból készült burkolat extrém módon felmelegedhet.

De ez korántsem jelenti azt, hogy „forr” a napon. (Szeretném megjegyezni, hogy a neten terjedő, sarkalatos hő méréseket, végzett kísérleteket érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen nem ismerünk minden változót. A műfű kültéri burkolat, melyet komplexen, az elkészült alépítményen kell vizsgálni, akár megmérni, nem pedig egy-egy minta darabot le biggyesztetni mondjuk egy forró térkő burkolatra, és azon elvégezni a lézeres mérést, hiszen simán mérhetjük az alatta lévő burkolat hőmérsékletét is, ha esetleg a vízelvezető ponton keresztül mértünk.)

Műfű Outlet Kft. Natural 40mm műfű holland pázsit outlet prémium műfű ár mufuaurhaz.hu
Műfű a napon Natural 40mm-es holland mű pázsit 7.290Ft/m2

Gondoljunk csak bele a természetes homok, föld vagy a bőr borítás a kormánykeréken is milyen forró tud lenni a talpunk, kezünk alatt, ha azt ideig-óraig tűzi a nap. Pedig ezek természetes anyagok.

A műfű is azért tud felmelegedni, mert sajnos manapság már olyan erejű nap- és UV sugárzás éri, hogy azt a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, milyen érzés, ha ilyenkor szeretnénk mezítláb a fűre lépni. Nem kellemes érzés ez biztos! Viszont ez természetes velejárója a folyamatnak. Ne várjunk csodát, hiszen azok nincsenek, ebben a szegmensben sem.

Ha viszont 365 napon keresztül, örökzöld , és ráadásul gondozásmentes pázsit látványát szeretnénk kertünkben viszont látni úgy, hogy közben nem locsolunk el több száz liter vizet hetente, mindeközben kutyusunk, cicánk is nyugodtan „használhatja” a műfű pázsitot úgy, hogy az nem fog kikopni, nem lesz sárga foltos, akkor igenis jó döntés a holland vagy belga gondozásmentes pázsit. Pláne nem akkor, ha a műfű pázsitot nem túlárazottan vásároljuk meg valamely milliárdos cégtől, hanem reális áron egy valóban családi vállalkozástól, akinek a kis forint bőven elég. A műfű típusok és árak ma már nagyon különbözőek, hiszen egyre nagyobb a verseny ezen a piacon is.

Holland műfű olcsón malaga 35 ár - Műfű Áruház

Ami viszont tény, hogy az EREDETI (sajnos ki kell emelnünk,mert a kevésbé kreatívak erőszeretettel hirdetik magukat „A Műfű Outlet”-ként a googleban), Műfű Outlet kínálatában található STRONGHOLD prémium holland műfű pázsit kollekció az egyik legjobb ár / érték arányú a magyar műfű piacon.

Szóval a tudatos döntés mellett, vásároljunk tudatosan és okosan!

Ma már valóban kaphatóak kevesbé felmelegedő műfüvek, melyet kínálatunkban is megtaláltok. Viszont praktikus megoldások is vannak, melyet célszerű betartani, ha tartunk a műfű felmelegedésétől. Erről már korábban is írtunk, az eredeti cikket itt találjátok meg, illetve a műfű takarítási és lerakási telepítési útmutatóban is megtaláljátok ezeket a tippeket.

Gondoljátok át a pro és kontra érveket melyek a műfű telepítése mellett illetve ellen szólnak, akár kérdezzétek meg ismerőseiteket, akik már telepítettek, használták a műfüvet, hogy mi erről a véleményük, és döntsetek legjobb belátásotok szerint.

Hiszen a lènyeg az, hogy úgy érezd, egy újabb jó döntést hoztál az életedben. 🙂

Továbbra is maradok tisztelettel:

Básty Noémi 

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVásárlás